Ilustracija / - TVITER, SCREENSHOT
21/06/2023 u 17:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Oglasilo se mađarsko Ministarstvo odbrane o padu helikoptera: Pronađena dva tijela, za trećim se traga

Hrvatski mediji objavili su ranije da se helikopter srušio na području Pakova Sela u Šibensko-kninskoj županiji i da je poginulo dvoje ljudi

Najmanje troje ljudi poginulo je kada se helikopter Ratnog vazduhoplovstva Mađarske srušio tokom trenažne misije u Hrvatskoj, saopštilo je mađarsko Ministarstvo odbrane.

- Dva helikoptera tipa `erbas H145` Ratnog vazduhoplovstva Mađarske bila su u trenažnoj misiji u hrvatskom vazdušnom prostoru kada se jedan od njih, u kojem je bilo troje ljudi, pod nepoznatim okolnostima srušio u centralnom dijelu Hrvatske - navodi se u saopštenju.

Srušio se mađarski vojni helikopter, nađena dva tijela: Zapeo je za kabl ziplajna?

Ministarstvo dodaje da je pronađena olupina helikoptera, kao i dva tijela, a da je u toku potraga za tijelom treće osobe.

Danska novinska internet stranica "Danas" objavila je da su na mjestu pada helikoptera u kanjonu Čikole, na jugozapadu Hrvatske, pronađena tri tijela i da je pilot, navodno, prije pada zakačio kabl za spuštanje sa litice.

Hrvatski mediji objavili su ranije da se helikopter srušio na području Pakova Sela u Šibensko-kninskoj županiji i da je poginulo dvoje ljudi. Hrvatsko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da se ne radi o helikopteru hrvatske vojske.

U potrazi za srušenim helikopterom učestvovali su helikopter "Mi-171" i avion "pilatus".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:30