/ - JUTJUB,SKRINšOT
30/01/2023 u 20:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plenković: Kosovo je nezavisna država, Milanović zvijezda u ruskim i srpskim medijima

Plenković je posle sjednice šireg Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), rekao da je „važno da je Kosovo nezavisna država s kojom Hrvatska ima diplomatske odnose“

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da Kosovo nije anektirano jer bi onda bilo pripojeno nekoj drugoj državi.

-Niko nije anektirao Kosovo jer bi ga onda pripojio nekoj drugoj državi. Ne znam za pojam ekstrakcije u međunarodnom pravu- rekao je Plenković povodom izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da je međunarodna zajednica anektirala Kosovo.

Plenković je posle sjednice šireg Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), rekao da je „važno da je Kosovo nezavisna država s kojom Hrvatska ima diplomatske odnose“, prenio je N1 Zagreb.

-Ono što je važno je da je Kosovo nezavisna država s kojom imamo diplomatske odnose, da je naš ministar (privrede i održivog razvoja Davor) Filipović bio na Kosovu, da je išlo s njim naših 50-ak privrednika- rekao je Plenković i ocijenio da Milanović „nije zvijezda samo u ruskim nego i u srpskim medijima“.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je ranije danas da je međunarodna zajednica „anektirala Kosovo“.

-Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Ko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat- dodao je Milanović.

Milanović: Ukrajinci patološki mrze Ruse, Srbi i Hrvati se ne mrze toliko

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:24