foto: Tviter / -FOTO: TVITER
25/07/2023 u 23:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Požar kod Dubrovnika van kontrole

Pored jakog juga, koji je velikom brzinom proširio požar, gašenje u velikoj mjeri otežava i onemogućava detoniranje mina, koje su tu ostale iz rata devedesetih godina, prenosi Index

Požar koji je izbio u Župi dubrovačkoj je potpuno van kontrole i situacija je neizvesna, jer je u popodnevnim satima vjetar rasplamsao vatru i onemogućio "kanadere" da pomažu u gašenju.

Pored jakog juga, koji je velikom brzinom proširio požar, gašenje u velikoj mjeri otežava i onemogućava detoniranje mina, koje su tu ostale iz rata devedesetih godina, prenosi Index.

„Stanje nije dobro. Nakon sinoćnje borbe i svega dobrog što smo uradili, ekstremno jak vjetar tokom popodneva sve je pogoršao i ponovo imamo požar, teži i zahtjevniji. Trenutno ne prijeti kućama, ali je veoma izvjesno da će se to dogoditi“, rekao je komandant vatrogasne brigade Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

Uz domaće snage, na požarište su upućeni i pripadnici interventnih vatrogasnih brigada iz Splita, Zadra i Šibenika i na terenu je sada oko 130 vatrogasaca, koji pre svega pokušavaju da organizuju odbranu kuća.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DUBROVNIK POŽAR
28. april 2024 04:42