Рама  / Фото: AFP/ARMEND NIMANI
27/09/2021 u 16:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рама оптужује Србију: Поражени сте на бојном бољу

Србија прави театралне маневре на сјеверу Kосова, тврди албански премијер

Премијер Албаније Еди Рама оптужио је Србију након састанка са косовским премијером Аљбином Kуртијем у Приштини да "прави театралне маневре на сјеверу Kосова", преноси Газета експрес.

- Нема сумње да је на првом мјесту и прије свега Србија та која мора да призна ову неповратну реалност, и заиста је жалосно што смо, умјесто конкретног напретка дијалога ка узајамном признању и коначном ослобађању од прошлости, данас свједоци театралних војних маневара Србије на граници са сувереном државом Kосово - рекао је Рама.

Према његовим ријечима, ти маневри заправо не штите грађане Србе на северу Kосова, како тврди званично београдско руководство.

- Чак и неки духови генерала поражене војске на бојном пољу, прије више од 20 година, који су изгледа изашли из гроба уз тврдње да се штити интегритет и безбедност грађана Србије на Kосову- навео је он. 

Поступке Срба на сјеверу назвао је театралним маневрима, док је поменуо и да је Влада Kосова платила струју за Србе на сјеверу.

- У ствари, српски грађани на Kосову живе без икаквог угрожавања, чак се прича и да им је влада ове земље платила рачуне за струју, што нико нигде не ради, не само на Балкану, већ и у свијету - рекао је Рама.

Рама је истакао да није разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем поводом ситуације на сјеверу Kосова и Метохије, додајући да је на страни Приштине.

- Kосово је у потпуности у праву по питању реципроцитета регистарских таблица са Србијом, али је овдје дијалог једино рјешење за ово питање- закључио је Рама. 

Подсјетимо, на сјеверу Kосова и данас трају барикаде. Напетост на прелазима Јариње и Брњак не престаје, а незадовољни грађани су направили колоне машинама како би обуставили одлуку Приштине да са возила са српским таблицама скидају регистрације и стављају косовске таблице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:17