/ - FOTO YOUTUBE ILUSTRACIJA
20/07/2023 u 13:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama: Sjever Kosova ne smije postati mali Donbas

Naš region ne može postati talac beskrajne krize između Kosova i Srbije, naveo je on

Albanski premijer Edi Rama poručio je da bi EU trebalo da djeluje čvrsto kako bi obezbjedila brzu primjenu Osnovnog sporazuma jer, kako je naveo, region ne može postati talac beskrajne krize između Kosova i Srbije.

Rama je na Tviteru postavio skrinšot tvita specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka u kojem je obavijestio da je razgovarao sa pregovaračima Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem te da će se diskusije nastaviti i u narednom periodu, piše Kosovonline.

U opisu, Rama je napisao da se ne može dozvoliti da sjever Kosova, gdje je "granica između organizovanog kriminala i lokalnih političara zamagljena", postane mali Donbas od pobune koju podgrijeva Rusija, a da dijalog postane stara balkanska igra okrivljavanja, zbog nedostatka prave i snažne volje strana koje su u njemu uključene".

- EU treba da djeluje čvrsto kako bi obezbjedila brzu primenu Osnovnog sporazuma. Naš region ne može postati talac beskrajne krize između Kosova i Srbije! Diskusije su dobre, ali regionu je potreban iskorak prije nego što bude prekasno- napisao je Rama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 18:30