Kristijan Šmit / - SCREENSHOT YOUTUBE
27/09/2023 u 20:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SIPA provjera Kristijana Šmita

Portparolka Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Jelena Miovčić rekla je da se vrše određene operativne provjere iz nadležnosti agencije

Agencija za istrage i zaštitu BiH radi određene provjere koje se odnose na njemačkog državljana Kristijana Šmita, potvrđeno je iz SIPA za RTRS.

Portparolka Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Jelena Miovčić rekla je da se vrše određene operativne provjere iz nadležnosti agencije.

- Ne možemo davati više informacija dok ne okončamo tu fazu - istakla je Miovčićeva i dodala da ta agencija može vršiti policijske provere bez zahtjeva Tužilaštva.

RTRS podsjeća da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio nedavno da se utvrđuje na osnovu čega je Šmitu, koji na mjesto visokog predstavnika nije imenovan u Savjetu bezbjednosti UN, izdat pasoš u Ministarstvu inostranih poslova BiH.

- Tragamo za odgovornim licima u OHR-u, koja su takav zahtjev uputili MIP, kao i za onima koji su u Ministarstvu inostranih poslova potpisali zahtjev za izdavanje pasoša - rekao je Dodik i istakao da je riječ o krivičnoj odgovornosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:39