Unsplash, ilustracija
14/07/2021 u 14:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Траже помоћ војске: Пожар на Купресу, ватрена стихија ушла у високу шуму

Како је Фени потврђено с лица мјеста, пожар је захватио простор од 50 хектара високе шуме те се уз помоћ вјетра и даље шири

Службеници ДВД Купрес и шумари гасе велики пожар око насеља Вуковско поред Купреса гдје је ватрена стихија ушла у простор високе шуме, а у гашењу им помажу и мјештани, jавља Klix.ba.

Како је Фени потврђено с лица мјеста, пожар је захватио простор од 50 хектара високе шуме те се уз помоћ вјетра и даље шири.

Земаљске снаге дају све од себе, али је упућен позив за ангажирањем хеликоптера Оружаних снага БиХ од којих, како истичу из Цивилне заштите Купрес, још немају повратну информацију о евентуалном доласку.

Такође, на подручју ове опшине од јуче је активан пожар на локалитету Курљај те се шири према Проципу, али због сумње на постојање мина, пожар се не гаси већ се само прати и недозвољава се његово распламсавање на дијеловима гдје, према њиховим информацијама, нема мина.

За гашење овог пожара од јуче је такође, преко Цивилне заштите Ливањског кантона упућен позив за ангажирањем хеликоптера Оружаних снага БиХ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:11