Udruženje Montenegro / - UDRUžENJE MONTENEGRO
02/09/2023 u 16:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Albaniji osnovano udruženje crnogorske manjine "Montenegro“

Na sastanku je bilo riječi o novom popisu stanovništva "Census" i koracima koji će biti preduzeti na podizanju svijesti i informisanju o ovom veoma važnom procesu za crnogorsku manjinu u Albaniji

U Skadru je juče održana Generalna skupština za osnivanje udruženja "Montenegro“, novog udruženja crnogorske manjine u Republici Albaniji.

Predsjednik ovog udruženja biće Alban (Bane) Seknić, koji potiče iz poznate porodice crnogorske manjine u Skadru. Osnivačkoj skupštini prisustvovao je direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Arben Jakupi, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Tirani Đorđe Janković, predstavnik Crnogorske manjine u Albaniji, Marinko Ćulafić, počasni konzul u Skadru Sokol Hoxha, samostalni savjetnik u Upravi Zoran Đukanović, intelektualaci, pripadnici crnogorske manjine u Skadru.

Jakupi je u ime Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima vidno obradovan masovnošću na osnivačkoj skupštini i broju onih koji su željni da na institucionalni način grade saradnju sa Crnom Gorom. Jakupi je obećao punu podršku udruženju "Montenegro" i crnogorskoj manjini u Skadru kroz projekte za realizaciju programa ovog udruženja, saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

Predstavnik Crnogorske manjine u Odboru za Nacionalne Manjine u Albaniji Marinko Ćulafić je stvaranje ovog udruženja smatrao važnim događajem za reorganizaciju Skadarskih crnogoraca i garantovao podršku Odbora u budućnosti. Takođe, na ovom sastanku razgovarao je o novom popisu stanovništva "Census" i koracima koji će biti preduzeti na podizanju svijesti i informisanju o ovom veoma važnom procesu za crnogorsku manjinu u Albaniji.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:51