Nevrijeme u Bijeljini / Printscreen Twitter
20/07/2023 u 13:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Bijeljini proglašeno stanje elementarne nepogode

Odluka je donesena na predlog lokalnog Štaba za vanredne situacije i u njoj se navodi da treba aktivirati Gradski štab civilne zaštite radi rukovođenja akcijama zaštite i spasavanja

U Bijeljini je danas proglašeno stanje elementarne nepogode nakon olujnog nevremena koje je juče podilo područje ovog grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

Odluka je donesena na predlog lokalnog Štaba za vanredne situacije i u njoj se navodi da treba aktivirati Gradski štab civilne zaštite radi rukovođenja akcijama zaštite i spasavanja.

Prioritetni zadaci Gradskog štaba su da izvrši procjenu situacije i nadležnim organima grada i šire predloži preduzimanje mjera, zadataka i aktivnosti u okviru njihove nadležnosti i koordinira akcijama zaštite i spasavanja.

Štab treba da ostvari punu saradnju sa svim subjektima od značaja za akcije zaštite i spasavanja i Republičkom upravom civilne zaštite, da organizuje stalno dežurstvo u Gradskom štabu i drugim subjektima u novonastalim uslovima.

Zadatak Štaba je i da radi na redovnom informisanju i obavještavanju stanovništva o preduzetim mjerama i naredi upotrebu snaga i sredstava Civilne zaštite i drugih subjekata na zadacima zaštite i spasavanja.

U odluci se navodi da su javna preduzeća, Teritorijalna vatrogasna jedinica i druga pravna lica, kao i samostalni privrednici koji obavljaju djelatnost od značaja za provođenje mjera zaštite i spasavanja, dužna da se maksimalno angažuju na izvršavanju zadataka koje naredi Gradski štab s ciljem saniranja posljedica nastalih u elementarnoj nepogodi.

Svi oni treba i da stave na raspolaganje materijalno-tehnička sredstva na zahtjev Gradskog štaba.

Mjesne zajednice su dužne da prate situaciju na svom području i sarađuju sa Gradskim štabom.

Gradska uprava otvorila je telefonske linije na koje građani mogu od 7.00 do 21.00 čas prijaviti štetu od olujnog nevremena.

Za prijavu štete na javnim i objektima komunalne infrastrukture, kao i na ostalim objektima koji su zbog nastale štete postali nefunkcionalni broj telefona je 055 233 174, a 055 233 429 za prijavu štete na poljoprivrednim površinama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:22