/ ILUSTRACIJA: YOUTUBE skrinšot
13/07/2022 u 18:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Veliki požar kod Šibenika: Gore i kuće, ljude spašavaju brodovima

U Dalmaciji su trenutno aktivna tri velika požara, najteže je, prema informacijama sa terena u Zatonu kraj Šibenika

U toku je evakuacija stanovnika Rasline i Zatona morskim putem prema Bilicama, javlja Šibenik.in. Uključili su se stanovnici sa brzim gumenim brodovima. Na stranici Opštine Bilice pozivaju stanovnike Bilica da prime ljude u kuće. U Dalmaciji su trenutno aktivna tri velika požara, najteže je, prema informacijama sa terena u Zatonu kraj Šibenika.

Požar kod Zatona zahvatio je dio kuća i vozila, vatrogasci su na terenu i sprečavaju njegovo širenje, javila je Hrvatska vatrogasna zajednica, prenosi Avaz.

Uz domicilne snage iz Šibensko-kninske županije, u gašenju pomažu i vatrogasci susjedne Splitsko-dalmatinske županije te dva kanadera. Duva jaka tramuntana i vatrogascima otežava gašenje javlja Index.hr.

Stanje na terenu je prilično dramatično. 

- Pakao je, ne znamo gdje ćemo prije. Kažu da i neke kuće gore tako da sad idemo vidjeti tamo - kratko je za Hinu rekao Boris Dukić, zapovjednik zatonskog DVD-a.

Požar koji je jutros oko 11 sati buknuo kod Mrdakovice i proširio se do Zatona nošen olujnim vjetrom već je oštetio više kuća, potvrdio je za Šibenski portal Darko Dukić županijski vatrogasni zapovjednik.

- Situacija je na području Zatona jako teška. Imamo dosta oštećenih stambenih objekata. Vatra je doslovce između kuća, imamo i dosta, dosta jaki, orkanski vjetar. Bilo šta u ovom je trenutku dosta teško reći predvidjeti. Sad su nam se opet uključila dva kanadera - sa terena je prokomentirao Dukić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:29