/ - FOTO: TVITER
04/10/2023 u 12:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Vatrogasci u Osijeku nemoćni: „Oprema nam se topi, ovo nikada nisam doživio“

Gori plastika uskladištena na otvorenom prostoru, a vatrogasci navode da je riječ o požaru nezapamćenih razmjera

Požar koji je buknuo nešto posle ponoći u pogonu firme "Drava international" u Osijeku još nije pod kontrolom. Gori plastika uskladištena na otvorenom prostoru, a vatrogasci navode da je riječ o požaru nezapamćenih razmjera.

- Situacija je grozna. Više od 10 hektara plastike gori i došlo je do zidova fabrike. Upravo sklanjamo sve zapaljive i eksplozivne predmete da bi spriječili da vatra zahvati i tu zgradu. Na žalost, jedan objekat vatra je već zahvatila. Nismo ga mogli spasiti. Temperatura koja se stvara je nevjerovatna, jednostavno rečeno grozna, ne možeš prići na više od 30 metara jer nam se oprema na nama topi. Hidrantska mreža unutar fabrike ostala je bez vode pa svako malo ostajemo bez vode u ključnim trenucima, a i da vode imamo bilo bi jako teško ugasiti vatru. Za sada smo svi živi i zdravi, ali ovo je pakao. Nema druge riječi. Ovako što još nisam vidio- rekao je za Glas Slavonije Boris Banjan, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne stanice Osijek.

Nastavu za danas su otkazale škole s područja Antunovca, Ernestinova, Laslova, Čepina i Vuke. Vjetar čestice nosi prema tim mjestima, prenosi Hina.

Pojedini hrvatski mediji navode da su se oglasile sirene za opasnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:07