/ - PHOTO BY ANTHONY DELANOIX ON UNSPLASH- AJFELOVA KULA
27/12/2023 u 13:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ajfelova kula zatvorena zbog štrajka

Ajfelova kula je izgrađena po nalogu francuske vlade za Svjetsku izložbu 1889. godine po projektu inženjera Ajfela i nakon što je izgrađena zvanično je postala najviša građevina na svijetu

Ajfelova kula je danas zatvorena zbog štrajka jednog broja zaposlenih, objavljeno je sajtu čuvene pariske građevine, čiji je tvorac Gistav Ajfel preminuo na današnji dan prije 100 godina.

- Zbog štrajka jednog dijela zaposlenih, Ajfelova kula je trenutno zatvorena. Izvinjavamo se zbog nastalih neprijatnosti. Ulaz na trg je otvoren i slobodan za obilazak- navodi se saopštenju na sajtu Ajfelove kule.

Ajfelova kula je izgrađena po nalogu francuske vlade za Svjetsku izložbu 1889. godine po projektu inženjera Ajfela i nakon što je izgrađena zvanično je postala najviša građevina na svijetu, prenose mediji.

Prvobitno je planirano da toranj bude postavljen i demontiran poslije 20 godina jer se mnogim Parižanima nije dopao dizajn, međutim Ajfelova kula je tokom godina postala simbol francuske prestonice, prenose Nezavisne.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:52