Ilustracija / - FOTO: SHUTTERSTOCK
05/02/2023 u 19:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Austrija: U lavinama za vikend stradalo osmoro ljudi

Još nije objavljeno odakle su bile današnje žrtve, a u subotu su u istom području Tirola poginuli Kinez, Novozelanđanin i Njemac

Pet osoba nađeno je danas mrtvo u lavinama u nekoliko skijališta u austrijskoj pokrajini Tirol, a tokom vikenda ukupno osam, javljaju tamošnji mediji, prenosi N1.

Sezona skijanja je u punom jeku, ali je snijeg naglo napadao, te je snježni pokrivač nestabilan.

Samo u Tirolu u subotu je prijavljeno 30 lavina, od kojih je 11 zahvatilo ljude, i spasilačkih intervencija je bilo mnogo i to po vjetru, na šta su spasioci i danas upozoravali skijaše.

Proglašenje uzbune četvrtog stepena na skali od pet nije spriječilo mnoge turiste da i danas izlaze sa obilježenih staza, saopštile su vlasti.

Većina je poginula u lavinama na skijaškim terenima ili dok su se uprkos opasnosti skijali van obilježenih staza, a poginuo je i jedan mještanin dok je traktorom čistio snijeg.

Još nije objavljeno odakle su bile današnje žrtve, a u subotu su u istom području Tirola poginuli Kinez, Novozelanđanin i Njemac.

U Beču je počeo školski raspust i odmarališta su puna posle lošeg početka zimske sezone kada snijega nije bilo na malim i srednjim nadmorskim visinama.

U lavinama je poslednjih godina u prosjeku ginulo po oko 20 ljudi u Austriji, vodećoj destinaciji za zimske sportove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 04:25