Silvio Berluskoni / -FOTO: EPA
22/02/2023 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Berluskoni o Zelenskom: Šta on zna o meni, kao dijete sam preživio bombardovanje

Kako se navodi, riječ je o bombardovanju Italije tokom Drugog svjetskog rata kada Berluskoniju bilo šest godina

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni uvrijeđen je zbog izjave predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog koji je rekao da italijanski političar dozvoljava sebi određene izjave „jer njegovu kuću nikada nisu bombardovali“, piše list „Republika“.

Zelenski: Berluskoniju partner iz Rusije nije poslao tenk na kuću

- Šta taj gospodin zna o meni? On ne zna ništa! Kao dijete sam preživio bombardovanje, rekao je Berluskoni, piše italijanski list.

Kako se navodi, riječ je o bombardovanju Italije tokom Drugog svjetskog rata kada Berluskoniju bilo šest godina. Ranije je pričao da je jedna bomba pala u ulicu gdje je živio zbog čega je porodica morala da se preseli.

Berluskoni je 12. februara kritikovao ukrajinskog predsjednika istakavši da „negativno ocjenjuje postupke tog gospodina“ koji je „gurnuo svoju zemlju u rat iako je bilo dovoljno da prestane sa napadima na dve autonomne republike Donbasa“.

Berluskoni je indirektno kritikovao i premijerku Italije Đorđu Meloni koja je u to vrijeme planirala posjetu Kijevu, rekavši da se on ne bi sastao sa Zelenskim da je na mjestu premijera. Na Zapadu su njegove izjave okarakterisane kao „proruske“, dok su Berluskonijevi saradnici saopštili da je on zabrinut zbog eskalacije sukoba i da teži miru.

Zelenski je iskoristio priliku da oštro odgovori Berluskoniju tokom zajedničke pres-konferencije sa premijerkom Italije Đorđom Meloni koja je u utorak posetila Kijev. Kako list navodi, ta epizoda je bila „izuzetno neprijatna“ za šeficu italijanske vlade i zasijenila je cijelu posjetu. Meloni je morala da se „pravda“ da je njena vladajuća koalicija jednoglasna u podršci Kijevu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:18