/ - SHUTTERSTOCK
23/01/2023 u 20:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fajon: Crna Gora je bila najuspješnija, a sada je problem

Fajon je istakla da je pitanje izbora sudija prioritetno

Ključno glasanje o sudijama Ustavnog suda trebalo bi da se desi početkom februara, budući da su u martu predsjednički izbori, a uskoro vjerovatno i vanredni parlamentarni, kazala je nakon sjednice Savjeta EU ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon.

-Crna Gora ostaje rak rana, od zemlje koja je bila najuspješnija na putu ka EU sada postaje zemlja koja je problem. Obavezali smo se da ćemo dalje pomagati Crnoj Gori- kazala je ona prenosi RTCG.

Fajon je istakla da je pitanje izbora sudija prioritetno. 

-Posredstvom svih kanala komuniciramo sa predstavnicima političkih partija, i poručujemo im da je ovo šesti pokušaj koji mora da uspije, inače će Crna Gora skrenuti sa evropskog puta- poručila je ona.

U EU nema zahtjeva za prekid pristupnih pregovora sa Crnom Gorom

Crna Gora je u agendi za sjednicu Savjeta EU bila pod stavkom "tekuća pitanja", pored Irana, Jermenije, Avganistana, Venecuele i Etiopije. Najnovije tenzije između Prištine i Beograda, kako je saopšteno, takođe su jedna su od tema o kojoj će se raspravljati.

Sastankom Savjeta EU za spoljne poslove predsjedavao je visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj.

Borelj: Dijalog Zapadnog Balkana ključ za evropsku budućnost

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:30