Ursula fon der Lajen / - SHUTTERSTOCK
22/11/2023 u 11:08 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fon der Lajen: EU će iskoristiti primirje da poveća isporuke humanitarne pomoći

Zamolila sam komesara Janeza Lenarčiča da poveća naredne isporuke u Gazu što je prije moguće, kako bi se ublažila humanitarna kriza, navodi se u saopštenju fon der Lajenove

Predsjednica Evropska komisije Ursula fon der Lajen oglasila se povodom dogovora o primirju između Izraela i Hamasa i obećala je da će EU nastojati da iskoristi pauzu u borbama za povećanje isporuka humanitarne pomoći u taj region, prenosi RTS.

- Svim srcem pozdravljam postignuti sporazum o oslobađanju 50 talaca i pauzi u neprijateljstvima. Svaki dan koji provedu kao taoci terorista je previše za sve majke i djecu. Dijelim radost porodica koje uskoro ponovo mogu da zagrle svoje najmilije. Zahvalna sam svima onima koji su poslednjih nedelja neumorno radili i posredovali u ovom sporazumu. Pozivam teroristički Hamas da odmah oslobodi sve taoce i omogući im da se bezbjedno vrate kući - navodi se u saopštenju fon der Lajenove, prenosi londonski Gardijan.

Prema njenim riječima, Evropska komisija će učiniti sve da iskoristi pauzu za humanitarnu intervenciju u Gazi.

- Zamolila sam komesara Janeza Lenarčiča da poveća naredne isporuke u Gazu što je prije moguće, kako bi se ublažila humanitarna kriza - navodi se u saopštenju fon der Lajenove.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:57