Unspalsh, ilustracija / - UNSPALSH, ILUSTRACIJA
04/10/2023 u 18:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mafijaški obračun: Uhapšena dva državljana Turske, osumnjičeni za ubistvo šest osoba

U saopštenju policije navedeno je da je jedan od privedenih učestvovao u pravljenju plana za boravak žrtava u Grčkoj i putovanje za Tursku

Grčka policija saopštila je danas da je uhapsila dva Turčina osumnjičena za ubistvo šest njihovih sunarodnika nadomak Atine prošlog mjeseca, prenosi Blic.rs.

U Atini ubijeni saradnici organizatora ubistva Jovana Vukotića

Policija je navela da se vjeruje da su šestorica Turaka ubijenih 11. septembra kada je njihov automobil upao u zasjedu, pripadnici međunarodne kriminalne grupe i da su se nakratko zaustavili u Grčkoj, na putu ka Turskoj.

S obzirom na to da masovnih ubistava praktično nema u Grčkoj, vlasti su odmah povezale taj događaj sa stranim kriminalnim organizacijama, piše AP. 

Podsjećamo, u grčkom naselju Artemida u Atini 11. septembra došlo je do pucnjave tokom koje je ubijeno šest turskih državljanina. Prema nezvaničnim informacijama, oni su bili bliski saradnici Bariša Bojuna koji je bio umiješan u niz oružanih napada, među kojima je i ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, piše Blic.

U saopštenju policije navedeno je da je jedan od privedenih učestvovao u pravljenju plana za boravak žrtava u Grčkoj i putovanje za Tursku, ali ih je navodno naveo u zasjedu u mjestu Artemida, oko 20 kilometara istočno od Atine, blizu aerodroma.

Šestorica Turaka su napadnuti u automobilu na putu ka atinskom aerodromu a policija je precizirala da su ih ubice "ojverile" pucnjima u glavu iz blizine. 

Jedan osumnjičeni, 32-godišnjak, uhapšen je na aerodromu nekoliko sati posle pucnjave, prije nego što se ukrcao na let na jedno ostrvo u istočnom Egeju, blizu obale Turske, a juče je u Atini priveden drugi osumnjičeni, jedan 28-godišnjak.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:50