Emanuel Makron / - FOTO: PATRICK SEEGER/EPA-EFE VIA REX/SHUTTERSTOCK
20/05/2023 u 16:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Makron: Prisustvo Zelenskog na G7 moglo bi da promijeni situaciju u korist Ukrajine

On je dodao da će njegova zemlja biti uz Ukrajinu „do kraja“

Prisustvo Volodimira Zelenskog na samitu Grupe sedam industrijski najrazvijenih zemalja (G7) može da promijeni situaciju u Ukrajini, izjavio je danas u Hirošimi francuski predsjednik Emanuel Makron svom ukrajinskom kolegi na početku bilateralnog sastanka.

- To je jedinstvena prilika da Zelenski razgovara sa svojim saveznicima iz G7, ali i da razgovara o Ukrajini sa raznim liderima zemalja koji su pozvani na samit, rekao je Makron.

Francuski predsjednik je ocijenio da bi to moglo da promijeni situaciju Ukrajini u korist, dodajući da će njegova zemlja biti uz Ukrajinu „do kraja“.

Zelenski je po dolasku u Hirošimu razgovarao sa indijskim premijerom Narendom Modijem, koji je mu rekao da će Indija učiniti „sve što je moguće“ da se riješi sukob u Ukrajini.

Prema francuskom predsjedništvu, brazilski predsjednik Luis Inasio Lula da Silva Lula takođe planira da se sastane sa Zelenskim.

U Hirošimi je danas u toku sastanak lidera G7 koju čine – Njemačka, Francuska, Italija, Velika Britanija, Japan, SAD i Kanada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:29