Ruski tenkovi / -SKRINšOT
31/08/2022 u 22:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poruka iz njemačkog Bundesvera NATO-u: Ne potcjenjujte vojnu moć Rusije

Glavni inspektor Oružanih snaga Njemačke general Eberhard Zorn upozorio komande NATO članica da ne pomisle da je ruska vojska sve svoje kapacitete uključila u rat u Ukrajini

Zapadne zemlje ne treba da potcenjuju vojnu moć Rusije tokom izvođenja specijalne operacije u Ukrajini, rekao je glavni inspektor Oružanih snaga Njemačke, general Eberhard Zorn za agenciju Rojters.

Ovaj visoki njemački oficir upozorio je savezničke komande da ni u kom slučaju ne pomisle da je ruska vojska sve svoje kapacitete uključila u sukob u Ukrajini i apelovao na njih da odgovorno donose odluke kako ne bi izazvali krupne posljedice.

Kako tvrdi, veliki dio ruske Ratne mornarice nije uključen u specijalnu operaciju u Ukrajini, a ruske Vazdušno-kosmičke snage „i dalje imaju značajan potencijal, što takođe predstavlja opasnost za NATO“.

Prema pisanju Rojtersa, Zorn je istakao da „Bundesver redovno podržava misije NATO-a za patroliranje vazdušnim prostorom baltičkih zemalja“, a takođe pažljivo prati dešavanja u Baltičkom moru. Takođe je pomenuo da ruska vojska poseduje „ogromne zalihe“ naoružanja.

„Veliki broj ruskih kopnenih snaga je trenutno, možda, i vezan za Ukrajinu, ali čak i ako je to tako, ne bi trebalo da potcjenjujemo potencijal ruske Kopnene vojske za otvaranje drugog fronta“, rekao je Zorn.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:17