/ - PHOTO BY JIREH FOO ON UNSPLASH
24/12/2021 u 17:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Словениjа забранила масовне дочеке Нове године на отвореном

У угоститељским локалима jе дозвољена и жива музика, а гости ће моћи да се тестираjу и непосредно пре уласка у простор

Словениjа jе забранила масовне дочеке Нове године на отвореном, али jе дозволила рад угоститељима до раних jутарњих сати уз обавезне ковид потврде и негативне тестове за све, без обзира на ковид статус, преноси Н1.

Влада jе обjавила епидемиолошки оквир, коjи ће бити на снази током божићних и новогодишњих празника, а коjи jе знатно блажи од прошлогодишњег када jе готово све било затворено.

За разлику од прошле године, поноћне службе ће се одржавати у црквама, али ће моћи да присуствуjу само вакцинисани, они коjи су преболели ковид-19 или имаjу негативан тест, пренела jе Хина.

Током божићних и новогодишних празника, 24, 25. и 31. децембра, као и 1. jануара биће дозвољено окупљање људи из наjвише три домаћинства, под условом да се претходно тестираjу сви стариjи од шест година, саопштила jе словеначка влада.

Важење брзог антигенског теста скраћуjе се на 24 сата, а ПЦР на 48 сати.

У угоститељским локалима jе дозвољена и жива музика, а гости ће моћи да се тестираjу и непосредно пре уласка у простор.

У Словениjи су у последња 24 сата потврђене 1.203 нове заразе корона вирусом, а двоjе заражених jе умрло, саопштио jе словеначки Институт за jавно здравље, док епидемиолози упркос побољшању епидемиолошке ситуациjе упозораваjу на опрез током празника.

- Стање jе боље и хоспитализованих jе све мање, али све зависи од ширења омикрон соjа вируса, jер се сматра да jе он присутниjи него што показуjу анализе -  рекла jе на конференциjи за новинаре инфектолог и начелница љубљанске клинике за заразне болести Татjана Леjко Зупанц.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:22