Jens Stoltenberg / - SHUTTERSTOCK
25/11/2022 u 20:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stoltenberg najavio paket vojne pomoći BiH

Stoltenberg je istakao kako su Bosna i Hercegovina, Gruzija i Moldavija vrijedno važni partneri kojima NATO savez mora pomagat

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovio je danas na samitu ministara vanjskih poslova članica ovog vojnog bloka u Bukureštu da će Alijansa naredne sedmice utvrditi pakete vojne pomoći za Bosnu i Hercegovinu, Moldaviju i Gruziju, prenosi Avaz.ba.

- Sastat ćemo se s ministrima vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Gruzije i Moldavije. Ova naša tri partnera suočavaju se s brojnim i različitim ruskim pritiscima. Tako da ćemo na našem sastanku poduzeti dalje korake kako bi smo ovim trima državama pomogli da zaštite i očuvaju svoju nezavisnosti i ojačat ćemo njihovu sposobnost da se brane - rekao je Stoltenberg.

Odmah nakon ministarskog samita, u Briselu je planiran prvi sastanak s predstavnicima Bosne i Hercegovine, u okviru programa Izgradnje kapaciteta odbrane. Sastanak je planiran već za 1. decembra.

Stoltenberg je istakao kako su Bosna i Hercegovina, Gruzija i Moldavija vrijedno važni partneri kojima NATO savez mora pomagati. Takođe generalni sekretar NATO-a je istakao kako će Alijansa nastaviti pružati vojnu pomoć Ukrajini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. februar 2023 05:01