Jens Stoltenberg / - SHUTTERSTOCK
27/11/2023 u 21:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stoltenberg: Uprkos pomoći NATO, Ukrajinci se nisu pomjerili na ratištu

Pozivajući se na neimenovanog ukrajinskog zvaničnika, medijski servis Ej-Bi-Si javio je da je Ukrajina veoma zabrinuta zbog smanjenja isporuke municije iz SAD, što bi moglo da rezultira gubitkom položaja Kijeva na ratištu

Ukrajina nije uspjela da pomjeri svoju prvu liniju u sukobima sa Rusijom u posljednjih godinu dana, uprkos značajnoj podršci NATO-a, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

On je na konferenciji za novinare pred sastanak ministara spoljnih poslova Alijanse u Briselu pozvao NATO da ne potcjenjuje odbrambene kapacitete Rusije.

“Čak i uz ogromnu vojnu podršku NATO-a i saveznika, oni (Ukrajinci) nisu uspjeli da pomjere prvu liniju i to samo pokazuje da je činjenica da nikada ne smijemo potcijeniti Rusiju. Njihova (ruska) namkenska industrija je na ratnoj nozi, oni su u stanju da opskrbe svoje snage municijom i novim kapacitetima”, rekao je Stoltenberg, prenosi b92.

Pozivajući se na neimenovanog ukrajinskog zvaničnika, medijski servis Ej-Bi-Si javio je da je Ukrajina veoma zabrinuta zbog smanjenja isporuke municije iz SAD, što bi moglo da rezultira gubitkom položaja Kijeva na ratištu.

U izvještaju se navodi da su isporuke granata koje odgovaraju NATO standardu iz SAD u Ukrajinu smanjene za više od 30 odsto od eskalacije sukoba u Pojasu Gaze početkom prošlog mjeseca, jer su američke zalihe koje su prvobitno bile namijenjene Kijevu preusmjerene u Izrael.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:11