/ - SHUTTERSTOCK
30/01/2023 u 18:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukrajina zabranila visokim zvaničnicima odlazak na odmor u inostranstvo

Odluka ukrajinske vlade, koja je usvojena u petak, već je stupila na snagu, izjavio je Frans presu portparol ukrajinske granične službe Andrij Demčenko i dodao da zvaničnici mogu u inostranstvo kao deo neke zvanične misije

Ukrajinska vlada zabranila je svojim visokim zvaničnicima i poslanicima, uključujući i žene, da idu na odmor u inostranstvo tokom ruske invazije, u pozadini nedavnih skandala u kojima se pominju ukrajinski zvaničnici.

Odluka ukrajinske vlade, koja je usvojena u petak, već je stupila na snagu, izjavio je Frans presu portparol ukrajinske granične službe Andrij Demčenko i dodao da zvaničnici mogu u inostranstvo kao deo neke zvanične misije.

Neposredno posle početka ruske invazije u februaru 2022. godine, Ukrajina je zabranila muškarcima starosne dobi za borbe (18-60) da putuju u inostranstvo, osim u rijetkim izuzecima koji zahtjevaju dozvolu državnih službenika od nadređenih.

Sa novom odlukom, visoki zvaničnici će moći da idu na odmor u inostranstvo samo ako su u posjeti svojoj djeci, ili u slučaju liječenja ili smrti voljene osobe, rekao je Demčenko.

Zabrana se odnosi i na žene visoke državne službenice, kao i na poslanike i lokalne zvaničnike.

Odluka je donijeta pošto su mediji prenijeli da je pomoćnik državnog tužioca nedavno otišao na odmor u Španiju. Aleksij Simonjenko je smijenjen sa funkcije 25. januara, u sklopu serije otpuštanja koju je pokrenuo predsjednik Volodimir Zelenski posle slučajeva korupcije o snabdijevanju vojske.

Član predsjedničke stranke Mikola Tičenko izbačen je 26. januara iz poslaničke grupe predsjedničke partije posle putovanja u Tajland.

Mediji su prošle nedjelje optužili bivšu premijerku Juliju Timošenko da je provela odmor u luksuznoj vili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. mart 2023 15:12