/ - FOTO: PRINTSCREEN
16/10/2023 u 11:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Evakuisana škola u Francuskoj zbog dojave o bombi

Francuska je od petka uveče podigla nivo bezbjednosti na najviši stepen,nakon ubistva nastavnika Dominika Bernara, koga je nasmrt izbo mladić ispred gimnazije u Arasu

Srednja škola Gambeta u Arasu u Francuskoj, u kojoj je prošle nedjelje ubijen nastavnik, evakuisana je danas zbog dojave o bombi, prenose mediji.

Policijska ekipa i timovi za eksploziv su stigli na lice mjesta i u toku je pregledanje ranaca učenika, prenosi BFM TV. Učitelji i đaci srednje škole "Gambeta-Karno" okupili su se u dvorištu zgrade koja se nalazi preko puta njihove škole, a pratilo ih je osoblje civilne zaštite.



Podsjetimo, Francuska je od petka uveče podigla nivo bezbjednosti na najviši stepen,nakon ubistva nastavnika Dominika Bernara, koga je nasmrt izbo mladić ispred gimnazije u Arasu.

Ovaj čin je u Francuskoj proglašen "islamskim terorizmom", a predsjednik Emanuel Makron je naredio mobilizaciju 7.000 vojnika kako bi se pojačale bezbjednosne patrole u zemlji.

U tom incidentu, još tri osobe su teško povrijeđene, uključujući napadača.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen rekao je u petak da je napad u Arasu povezan sa događajima na Bliskom istoku, gdje Izrael vodi vojnu ofanzivu protiv Hamasa, palestinske militantne organizacije, koja je prošle subote izvršila napade na Izrael.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 08:52