/ - UNSPLASH, FRANCUSKA ZASTASVA, ILUSTRACIJA
11/06/2023 u 18:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Francuska na nogama zbog napada na djecu: Građani Ansija se okupili u znak podrške povrijeđenima

Gradonačelnik Ansija Fransoa Astorg rekao je okupljenima da je napad tragedija koja je pogodila taj grad, Francusku i cio svijet

Građani jugoistočnog francuskog grada Ansija okupili su se danas u znak podrške povrijeđenima u napadu nožem u kojem je teško povrijeđeno četvoro djece i dvoje penzionera.

Opština je sazvala skup u parku na jezeru gdje se u četvrtak dogodio dogodio, takođe i u čast onima koji su pokušali da spriječe napadača Sirijca prije nego što ga je policija savladala, prenio je Rojters.

Gradonačelnik Ansija Fransoa Astorg rekao je okupljenima da je napad tragedija koja je pogodila taj grad, Francusku i cio svijet.

- Naš jedini izbor je da odgovorimo jedinstvom i nadom… da izaberemo budućnost umjesto uništenja. Okupljati se znači graditi, a ne mrzeti - naveo je gradonačelnik.

Protiv osumnjičenog za napade, sirijskog izbeglice, pokrenuta je zvanična istraga zbog pokušaja ubistva i određen mu je pritvor u subotu.

Povrijeđeni više nisu u kritičnom stanju, rekla je u subotu tužilac u Ansiju Line Bone-Matis.

Ovaj napad nožem je bio prvi nasilni napad na djecu u Francuskoj od 2012. kada je naoružani napadač Mohamed Merah upucao troje jevrejske djece i jednog od njihovih roditelja, a zatim i tri vojnika u Tuluzu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:56