Propalestinski demonstranti na ulicama Londona / screenshot X
11/11/2023 u 21:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Haos u Londonu, na ulicama stotine hiljada propalestinskih demonstranata, policija uhapsila oko 100 ljudi

Procjenjuje se da ih je bilo oko 300.000. Tražili su prekid vatre u Gazi, rekao je AFP-u portparol londonske policije

Britanska policija u subotu je objavila da je u središtu Londona uhapsila više od 100 osoba, a svi su pripadnici grupe koja se protivila propalestinskom maršu održanom u gradu.

Stotine hiljada ljudi okupile su se u Londonu na propalestinskom protestu i maršu organizovanom ovaj vikend uz jak policijski nadzor i na dan kada se u mnogim zapadnim zemljama, uključujući Britaniju, obilježava formalni završetak Prvog svjetskog rata.

Procjenjuje se da ih je bilo oko 300.000. Tražili su prekid vatre u Gazi, rekao je AFP-u portparol londonske policije, prenosi Jutarnji list.

Mobilisano je gotovo 2.000 policajaca da bi se izbjegli bilo kakvi neredi ili ekscesi učesnika marša za Gazu ili učesnika kontraprotesta.

Propalestinski marš privukao je i ljude iz ekstremno desničarskih skupina.

Policija je rekla da je u središtu Londona bio „značajan broj“ učesnika kontraprotesta, a sukobi su izbili između njih i policije u blizini ratnog spomenika Cenotaph, u blizini zgrade parlamenta i Vestminstera.

Policija je izdala upozorenje svima koji planiraju da napadnu propalestinski marš i obećala da će „oštro odgovoriti na neprihvatljivu agresiju i nered“.

Dodali su da je jedna od grupa demonstranata krenula prema londonskoj Kineskoj četvrti, gde su se „sukobili i bacili boce i metalne barijere na policajce koji su pokušali da se obračunaju sa njima“.

Na video-snimku se vidi kako maskirani muškarci viču i psuju policajce u opremi za razbijanje demonstracija.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:36