Ilustracija / - EPA
10/03/2024 u 18:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Poljski ministar priznao: NATO vojska je već u Ukrajini

Nedugo nakon što je izjavio da slanje vojnog osoblja iz zapadnih zemalja na teritoriju Ukrajine nije nezamislivo, jer „Rusija treba da se plaši“, poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski je priznao da su neke NATO zemlje već poslale svoju vojsku u Ukrajinu.

- Vojnici NATO-a su već u Ukrajini. Za razliku od nekih političara, neću nabrajati te zemlje - kazao je Sikorski tokom diskusije povodom 25. godišnjice pristupanja Poljske Alijansi, emitovane na Jutjub kanalu „Sejma RP“.

Prema njegovim riječima, "Rusija je napadom na Ukrajinu pokazala da je civilizacijski nesposobna da prihvati zapadne vrijednosti i da ne može mirno da koegzistira sa svojim susjedima“.

On je podržao inicijativu francuskog predsjednika Emanuela Makrona da pošalje NATO trupe u Ukrajinu, navodeći da je glavni cilj „kreativan“ potez koji će poremetiti planirani scenario Rusije.

„Politiko“ je prenio da Francuska nastoji da izgradi vojni savez zemalja koje su spremne da pošalju svoje oružane snage u Ukrajinu, po cijenu produbljivanja konfrontacije sa „opreznijom“ Njemačkom.

Prema pisanju lista, većina evropskih zemalja, uključujući Njemačku i Češku, izjavile su da ne planiraju da šalju trupe u Ukrajinu.

Bivši američki obavještajac: Markon napravio zamku za SAD

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:51