/ FOTO TVITER
13/07/2022 u 22:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pronađeno više od pet tona hašiša: Španska policija uhapsila 13 osoba

Prikolica je nosila 2.800 kilograma hašiša kamufliranog između pošiljke lubenice i bila je imenovana za francusku zemlju, a njen vozač je uhapšen

Civilna garda i Nacionalna policija Španije razbili su kriminalnu organizaciju koja se bavila kupovinom, skladištenjem i transportom velikih količina hašiša iz Andaluzije u ostatak Evrope. U provinciji Kadiz, Uelva, Malaga, Sevilja i Sijudad Real uhapšeno je ukupno 13 osoba koje se bave trgovinom drgom i članstvom u kriminalnoj organizaciji.

- Sveukupno je zaplijenjeno više od pet tona hašiša, tri teška kamiona kojima su prevozili drugu skrivenu između ribe i voća, kao i tehnološka sredstva za inhibiciju i lociranje radio-frekventnih signala, koji imaju radiofrekventne signale i koji imaju policiju na kojoj bi se nalazila biografija njih. Istraga je počela u januaru 2022. godine, kada je organizacija prevozila 850 kilograma hašiša iz Huelve u Sevilju u prethodno ukradenoj kombinaciji. Kasnije su istraživači ponovo otkrili da mreža ima sve što je potrebno za transport nove serije droge kamuflirane među smrznutom ribom, pa su zaplenili 1.300 kg hašiša. Navodni počinioci su kupili velike količine hašiša u nekoliko provincija Andaluzije i kasnije ga skladištili u magacinama da bi ga, nakon nekog vremena, kamuflirali među legalnu robu, uglavnom ribu i voće, u kojima su potomci preuzeti Francuzi- saopšteno je iz španske policije.

Jedan od ovih kamiona presreli su agenti Civilne garde i Nacionalne policije kada je izašao iz broda koji su se koristili za skladištenje droge u opštini u provinciji Sevilja.

Prikolica je nosila 2.800 kilograma hašiša kamufliranog između pošiljke lubenice i bila je imenovana za francusku zemlju, a njen vozač je uhapšen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:20