/ - FOTO YOUTUBE
18/04/2023 u 17:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Sicilija: Pronađene dvije tone kokaina

Guardia di Finanza vjeruje da je plutajuće pakete ostavio teretni brod u prolazu da bi ih trgovci ljudima izvukli i iznijeli na obalu

Italijanska policija pronašala dvije tone kokaina. Pakovanja kokaina plutala su po moru kod Sicilije, a vrijednost droge procijenjena je više od 400 miliona eura.

Pronađerno je 70 paketa droge.

„Identifikacija i naknadna zaplijena ove količine droge, jedne od najvećih ikada sprovedenih na nacionalnoj teritoriji, vjerovatno je spriječila da se droga povrati od strane kriminalaca radi naknadne ilegalne prodaje na nacionalnoj teritoriji, što bi donijela veoma visoku zaradu, ", navodi se u saopštenju.

Guardia di Finanza vjeruje da je plutajuće pakete ostavio teretni brod u prolazu da bi ih trgovci ljudima izvukli i iznijeli na obalu, piše euractiv.mondo.rs.

Finansijska policija je poslala čamce iz sicilijanske opštine Katanija i obezbijedila vazdušno pokrivanje iz više jedinica kako bi se osigurala bezbjednost policajaca uključenih u operaciju. Oni nastavljaju da pretražuju područje.

U februaru su vlasti na Novom Zelandu zaplijenile više od tri tone kokaina koji je plutao okeanom, u jednoj od najvećih zaplijena droge u toj zemlji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:17