/ -FOTO: CRIMESITE
24/10/2022 u 10:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Španska civilna garda oduzela 3,5 tone hašiša

Dva plovila su se pri velikoj brzini zamalo sudarila jedno sa drugim

Civilna gvardija Španije zaplijenila je oko 3.500 kilograma hašiša u moru u blizini španske provincije Uelva nakon jurnjave velikom brzinom polukrutog čamca, koji se često koristio za šverc droge morem.

- Operacija je pokrenuta kada je Guardia Civil otkrila polukruti čamac sa nekoliko putnika i velikom količinom bala na plaži Nueva Umbria, više od 20 kilometara od grada Uelva u južnoj Španiji. Čamac je bio na putu ka obali gdje je trebalo istovariti drogu. Nakon što su otkrili prisustvo Guardia Civil, krijumčari droge su promijenili kurs i ponovo krenuli na jug kako bi izbjegli agente. Oko 20 milja od obale, 40 minuta su ih jurili helikopter i čamac Službe pomorstva- piše Crimesite.

Tokom potjere, četvorica putnika  čamca bacili su u more sve bale koje su nosili. Dva plovila su se pri velikoj brzini zamalo sudarila jedno sa drugim.

Na kraju je plovilo otkriveno, a četiri osobe na njemu su uhapšene. Bale hašiša bačenog preko palube izvukla je iz vode Guardia Civil. Ukupno je bilo 100 bala hašiša od 30 do 35 kilograma ukupne težine oko 3.500 kilograma.

Guardia Civil javlja da je istraga u toku i da nije isključeno još hapšenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:52