Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
09/11/2023 u 19:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zabilježen blagi pad cijena polovnih automobila u Njemačkoj

Kako navodi Index.hr, ovaj pad cijene polovnih automobila, iako relativno mali, utoliko je važniji jer se dogodio u jesen, kada je već uobičajeno velik promet u trgovini vozila, nakon ljetnjeg zatišja

Autoscout24, jedan od najvećih evropskih internet portala specijalizovanih za oglašavanje polovnih automobila, objavio je da je nastavljen trend pada cijena polovnih vozila, uprkos činjenici da je u padu i njihova ponuda.

Tako je prema njihovom AGPI indeksu prosječna cijena polovnog vozila 27.635 eura, što je jedan posto manje nego prethodnog mjeseca. S druge strane, nešto je porasla prosječna cijena električnih vozila - za 1.2% - ali potražnja za njima čak je 16 posto manja nego prošlog mjeseca.

Kako navodi Index.hr, ovaj pad cijene polovnih automobila, iako relativno mali, utoliko je važniji jer se dogodio u jesen, kada je već uobičajeno velik promet u trgovini vozila, nakon ljetnjeg zatišja.

Inače, najveći pad cijena je primjećen u kategoriji luksuznih vozila, a najviše su pojeftinila vrlo mlada i ekstremno stara vozila.

Treba naglasiti da je ovo već sedmi mjesec zaredom da cijene polovnih vozila padaju, nakon kulminacije koja se dogodila u martu ove godine. U tom periodu AGPI indeks je pao s 29.180 evra na već pomenutih 27.635, što je manje za popriličnih 5.3%.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:49