Vladimir Putin / - EPA
25/07/2023 u 21:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kremlj objavio Putinove planove: U oktobru posjeta Kini, Tuska i samit G20

Što se tiče samita G20 u Indiji, Ušakov je rekao da format učešća ruskog predsjednika za sada nije preciziran – poziv je stigao a posjeta Indiji nije isključena

Predsjednik Rusije Vladimir Putin dobio je poziv da posjeti Kinu i on namjerava da to učini u oktobru kada će biti održan forum „Jedan pojas jedan put“, rekao je pomoćnik ruskog lidera za međunarodna pitanja Jurij Ušakov.

- Poznato je da smo dobili poziv i da namjeravamo da idemo u Kinu kada bude forum "Jedan pojas jedan put" - rekao je on novinarima.

Posjeta Turskoj

Takođe, Ušakov je rekao da Moskva i Ankara planiraju posjetu Vladimira Putina Turskoj, ali da datum još nije dogovoren.

- Što se tiče kontakata sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom mogu da potvrdim da je u planu obje strane realizacija posete našeg predsjednika, ali još se nismo dogovarali o konkretnim datumima. Bio je pomenut avgust, ali i druge varijante - naveo je on.

Podsjetio je da je Putin obećao Erdoganu da će doći u Tursku odmah poslije pobjede Erdogana na poslednjim izborima u maju.

Samit G20 u Indiji

Što se tiče samita G20 u Indiji, Ušakov je rekao da format učešća ruskog predsjednika za sada nije preciziran – poziv je stigao a posjeta Indiji nije isključena.

(Sputnjik)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 13:23