dusko knežević / - DAN
30/04/2024 u 09:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Duška Kneževića danas izručuju Crnoj Gori

Duško Knežević, crnogorski biznismen i predsjednik Atlas grupe, danas stiže iz Velike Britanije u Crnu Goru, potvrđeno je portalu Dan iz više izvora.

On bi uskoro trebalo da krene iz Velike Britanije. Knežević se trenutno nalazi u vojnoj bazi u zapadnom Londonu, očekujući dolazak vladinog aviona koji će ga vratiti u zemlju, a slijetanje je planirano za 14 sati po crnogorskom vremenu, prenosi A plus.

Odluku o njegovom izručenju donio je sud u Londonu u februaru prošle godine. Njegovi branioci najavili su žalbu s obzirom na to da odluka Vestminsterskog suda u Londonu nije bila pravosnažna. Crna Gora je izručenje Duška Kneževića tražila još u julu 2019. godine.

Knežević: Spreman sam da se predam iako nemam za šta da odgovaram; Radonjić: Mora biti uhapšen

Uprava policije Crne Gore je zvanično potvrdila 2019. da je za Kneževićem raspisala potjernicu u vezi sa predmetom koji protiv njega vodi Specijalno državno tužilaštvo zbog krivičnih djela. Potjernica je raspisana nakon što je Knežević u crnogorskim medijima objavio najmanje tri snimka o navodnoj korupciji u crnogorskom pravosuđu i to dok je jedan od glavnih aktera, sekretar Tužilaštva Nenad Vujošević, saslušavan povodom optužbi da je dio kriminalne grupe koju je formirao Knežević. Jedan snimak bilježi kako Knežević daje kovertu punu novca funkcioneru DPS Slavoljubu Stijepoviću. Knežević je u međuvremenu objavio još jedan snimak u kome Vujošević tvrdi da mu je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obećao da će pustiti Kneževićevog kuma na slobodu.

Uskoro arbitraža Atlas grupe protiv Crne Gore od 500 miliona eura

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Knežević je jedno vrijeme sarađivao sa bivšim predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 12:10