Emanuel Makron / - FOTO: SHUTTERSTOCK
18/02/2023 u 23:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Makron: Francuska nikada neće podržati ideju o uništenju Rusije

Makron je napomenuo da je uprkos vojnoj podršci Francuske Ukrajini „uvjeren da se sukob neće završiti vojno“

Francuska nikada nije željela da pobijedi Rusiju i nikada neće podržati takav stav, za razliku od niza istočnoevropskih država, rekao je francuski predsjednik Emanuel Makron u zajedničkom intervjuu za „Žurnal du Dimanš“, „Figaro“ i radio stanicu „Frans Inter“.

Makron je napomenuo da je uprkos vojnoj podršci Francuske Ukrajini „uvjeren da se sukob neće završiti vojno“.

„Ne mislim, kao neki, da je potrebno potpuno razbiti Rusiju, napasti je na njenoj teritoriji. Ovi posmatrači, prije svega, žele da poraze Rusiju. Francuska nikada nije zauzela i nikada neće zauzeti takav stav", rekao je Makron.

Prema pisanju medija, pod „posmatračima” Makron je mislio na zemlje istočne Evrope, članice NATO-a i EU, kojima se nisu dopale njegove riječi da „Rusija ne smije biti ponižena”.

Makron je ponovo podsjetio na potrebu da se vrati za pregovarački sto, jer, prema njegovom mišljenju, Ukrajina nije u stanju da samostalno vrati stare granice u uslovima kada saveznici neće da šalju svoje trupe kao pomoć Kijevu.

„Ni Ukrajina ni Rusija – nijedna strana neće moći u potpunosti da pobijedi“, rekao je Makron, dodajući da će, prije svega, Evropljani trpeti od produžavanja sukoba u Ukrajini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:17