Владимир Путин / - SHUTTERSTOCK
18/06/2022 u 09:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин: Након распада Југославије и СССР-а Запад почео да откида Косово од Србије

Након што је наша земља престала да постоји, појавиле су се нове земље и нови интереси, било је доста унутрашњих контрадикторности и они су их охрабривали, казао је Путин

Након распада бивше Југославије и СССР-а, Запад се окренуо отцјепљивању Косова од Србије, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

Он је током Међународног економског форума у Санкт Петербургу подсјетио да су западне земље покренуле ратове великих размјера, напоменувши да је Ирак практично разорен, Либија још не може да врати своју државност, а рат у Авганистану трајао је деценијама да би га на крају неславно напустили, преноси Срна, јавља Pcnen.

- Али, ствар је у томе да су се такве ситуације развиле онако како су они хтјели, а не како је требало. У бројним случајевима, рецимо у Југославији – земља је распарчана. Након што је наша земља престала да постоји, појавиле су се нове земље и нови интереси, било је доста унутрашњих контрадикторности и они су их охрабривали. Онда су почели да откидају Косово од Србије. Такође није јасно због чега - рекао је Путин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 05:35