Hrvati u Ukrajini / - SKRINšAT/YOUTUBE
18/06/2022 u 20:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusija u Ukrajini ubila 74 plaćenika iz Hrvatske

U tabeli koju su objavili Rusi tako tvrde da su u Ukrajinu od 24. februara, dakle od početka ruske invazije, stigla 204 hrvatska državljana

Ministarstvo odbrane Ruske federacije objavilo je tabelu koja, kako tvrde, sadrži broj "plaćenika" koji su ošli da se bore u Ukrajinu protiv Rusije, broj ubijenih, broj onih koji su napustili Ukrajinu i broj preostalih u Ukrajini.

"Rusko ministarstvo odbrane prati i bilježi prisutnost svakog stranog plaćenika u Ukrajini", objavili su na svojim web stranicama.

Tvrde da u borbene operacije nisu uključeni samo plaćenici nego i oni koji su došli obučavati ukrajinske vojnike i pomagali u popravljanju zapadnog oružja koje je poslato u Ukrajinu.

U tabeli koju su objavili Rusi tako tvrde da su u Ukrajinu od 24. februara, dakle od početka ruske invazije, stigla 204 hrvatska državljana. Od toga, tvrdi rusko ministarstvo obrane, 74 su ubijena, 51 je napustio zemlju pa ih je s jučerašnjim datumom u Ukrajini ostalo 79.

Prema podacima koje je objavilo rusko ministarstvo obrane, Hrvatska je četvrta zemlja po broju ubijenih "plaćenika". Prva je Poljska s 378, druga je Rumunija sa 102, a treće je Ujedinjeno Kraljevstvo sa 101.

Rusi tvrde da je Poljska prva po broju poslanih "plaćenika" (1831) te je slijede Rumunija (504) i Ujedinjeno Kraljevstvo (422).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 22:42