Sva djeca povrijeđena u Krokus siti holu u srednje teškom stanju / foto: RIA Novosti
22/03/2024 u 23:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sva djeca povrijeđena u Krokus siti holu u srednje teškom stanju

Među žrtvama terorističkog napada na koncertnu dvoranu Krokus siti hol u oblasti Krasnogorsk u predgrađu Moskve ima i djece, a sva su u srednje teškom stanju, izjavila je komesarka za prava djeteta u Kancelariji predsjednika Rusije Marija Lvova-Belova.

– Ima povrijeđene djece, još ih nema mnogo, ali informacije se stalno ažuriraju. Ima dječaka sa ranom od vatrenog oružja. Ali sve je i dalje umjerene težine – rekla je ona za TV kanal Rusija 24, prenosi Interfaks.

Prema riječima Lvove-Belove, dijete sa prostrelnom ranom i dijete koje je udareno kundakom mitraljeza već su poslati u bolnice, a njihovo stanje je stabilno.

Ona je rekla i da je Kancelarija ombudsmana u kontaktu sa ruskim Ministarstvom zdravlja, sa povjerenicima za prava djeteta Moskve i Moskovske oblasti.

Blokirani izlazi iz Moskve, još jedna grupa specijalaca ušla u halu “Krokus”

Treća specijalna jedinica moskovske policije ušla je u koncertnu dvoranu “Krokus” u kojoj je večeras ubijeno najmanje 40 ljudi, a ranjeno više od 100, dok su blokirani izlazi iz Moskve, javlja portal Neksta na platformi X (Tviter).

Napadači, kojih je bilo najmanje četvoro, a vrlo moguće i petoro, parkirali su automobil ispred “Krokusa”, pa postoji sumnja da je vozilo minirano. Policija je ogradila automobil.

Policija je blokirala sve izlaze iz Moskve, a saobraćajna policija sprovodi nasumične provjere duž moskovskog kružnog puta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:38