/ - UNSPLASH
20/06/2021 u 09:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Америка жели да спријечи да се Русиjа нађе у загрљаjу Кине

То се може десити само у случаjу да Русиjи буду предложени услови коjи одговараjу њеним националним интересима, укључуjући замрзавање разматрања питања чланства Украjине у ЕУ и НАТО

САД могу да обуставе разматрање питања уласка Украjине у НАТО због пријетње зближавања Русиjе и Кине, пише "National Interest".

Како наводи портал, САД не желе jачање руско-кинеске сарадње и спремне су да иду на компромис како би се спријечило да се Русиjа нађе у загрљаjу Кине.

- То се може десити само у случаjу да Русиjи буду предложени услови коjи одговараjу њеним националним интересима, укључуjући замрзавање разматрања питања чланства Украjине у ЕУ и НАТО - нагласио jе аутор материjала.

Подсјетимо, предсједник Русиjе Владимир Путин и амерички лидер Џозеф Баjден разговарали су 16. jуна у Женеви. Током разговора Баjден jе предложио Путину да размисли, да ли Русиjа треба да повећа зависност од Кине. Касниjе jе кинески лист "Глобал таjмс" обjавио да Руси сматраjу понижењем изjаву Баjдена да Пекинг врши притисак на Москву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:10