/ Foto: ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK
02/07/2022 u 10:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Anđelina Džoli podržava Ukrajinu, a ne smeta joj da posluje sa ruskim oligarhom

Glumica je smišljeno sprovela plan u tajnosti kršeći ugovorna prava, čime je ostvarila prihod od posla kojim se nije ni bavila

Nesuglasice Anđeline Džoli i Breda Pita traju od 2016. godine kada je ona predala papire za razvod, dvije godine nakon vjenčanja i čak 11 godina posle početka njihove veze.

Oni imaju šestoro djece, troje usvojene i troje biološke, a iako se činilo da su vrlo skladan par, mnoge stvari isplivale su na površinu kada je 2016. godine Anđelina predala papire za okončanje braka.

Sada je, kako piše Daily Mail, Bred saznao da je Anđelina prodala dio njihove zajedničke vinarije ruskom oligarhu Juriju Šefleru, a sve kako bi ga povrijedila i nanjiela mu štetu.

image
-BRED PIT I JURIJ ŠEFLER

Prema daljim navodima, plan je bio i preuzimanje potpune kontrole nad Bredovim višemilionskim poslom.

Saradnja sa kompanijom Šeflera, imajući u vidu rusko-ukrajinski rat, ima i međunarodnu odgovornost, a u dokumentima koja je Daily Mail objavio navodi se i da se proizvodi ove ruske firme bojkotuju širom svijeta.

Advokat Breda Pita naglasio je da je Anđelina smišljeno sprovela plan u tajnosti kršeći ugovorna prava njegovog klijenta, čime je ostvarila prihod od posla kojim se nije ni bavila.

Nekadašnji par u septembru prošle godine dogovorio se da proda svoje imanje u Francuskoj, vrijedno 164 miliona dolara, a Pit je tada podnio tužbu protiv Džolijeve koja je pokušala da proda svoj dio vile jer je prekršila "njegovo pravo preče kupovine i ostvarivanja profita".

Nakon duge borbe i iznošenja brojnih pikanterija u javnost, Bred je u maju prošle godine uspio da dobije zajedničko starateljstvo nad djecom.

Najnoviji potez Džolijeve dosta se komentariše, a brojni ljudi smatraju je ironičnom jer se zalaže za mir i na sve strane podržava Ukrajinu, a kada je u pitanju lični profit, nema problema da sarađuje sa Rusima.

Šefler, Rus kom je Anđelina prodala vinariju je, prema pisanjima magazina "The Week", optužen za prisvajanje alkoholnog brenda Stoličnaja vodka i bio je primoran da napusti Rusiju.

Šefler je kupio brend za 285.000 američkih dolara 1997. godine. Ruski Vrhovni sud je, međutim, 2001. godine presudio da je prodaja nezakonita.

Nakon toga, otišao je u Letoniju, prije nego što se preselio u Veliku Britaniju 2002. godine.

On je i dalje vlasnik velikih preduzeća, fabrika u Letoniji, SPI grupa prodaje alkohol pod 380 brendova u 170 zemalja. Konglomerat, takođe, razvija imovinske projekte i ima oko 5.600 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Pedesetčetvorogodišnji Šefler oženjen je ruskom manekenkom Tatjanom Kovilinom (40), sa kojom ima četvoro djece.

Šefler je posjedovao jednu od najvećih jahti na svijetu, koju je prodao saudijskom prestolonasledniku Mohamedu Bin Salmanu za 500 miliona dolara. Takođe posjeduje dva privatna aviona, a živi u vili sa sedam spavaćih soba u Vejbridžu u Sariju, koju je kupio za 11 miliona dolara 2005. godine.

Jurij posjeduje i kuću za odmor u Sent Žan Kap Feratu na Azurnoj obali.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:47