Џо Бајден / - Твитер
11/12/2021 u 06:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајден честитао Шолцу: Радујем се сарадњи

Радујем се блиској сарадњи на читавом низу глобалних изазова, укључујући трансатлантским напорима за рјешавање дестабилизујућег руског нагомилавања војске дуж украјинске границе, навео је Бајден

Амерички предсjедник Џозеф Бајден саопштио је да је новом њемачком канцелару Олафу Шолцу пренио да се радује заједничкој сарадњи по низу глобалних питања, укључујући, како је навео, питању гомилања руске војске у близини границе са Украјином.

Бајден је на Твитеру навео да је разговарао са Шолцом и да му је честитао на избору на ту функцију, преноси Ројтерс.

- Радујем се блиској сарадњи на читавом низу глобалних изазова, укључујући трансатлантским напорима за рјешавање дестабилизујућег руског нагомилавања војске дуж украјинске границе - навео је Бајден.

Бајден је у уторак одржао видео-састанак са руским предсједником Владимиром Путином, током којег су разговарали о Украјини и другим споровима у америчко-руским односима.

Према саопштењу Бијеле куће, Бајден је пренио Путину да је Запад забринут да ће Русија напасти Украјину и упозорио на „снажне економске и друге противмјере" које би услиједиле ако Москва започне војни сукоб.

Из Кремља је послије састанка саопштено да је Путин позвао Бајдена да се престане са праксом пребацивања одговорности за ескалацију ситуације око Украјине на Русију, и да је цио разговор оцијенио као искрен и послован.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:13