Bajden / - (фото:EPA-EFE/JIM LO SCALZO)
12/01/2023 u 15:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajdenovi pomoćnici pronašli još povjerljivih dokumenata

Više od 300 dokumenata sa povjerljivim oznakama, uključujući 18 sa oznakom "strogo povjerljivo", federalni agenti su iznijeli iz golf kluba u Palm Biču

Pomoćnici predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozefa Bajdena pronašli su novu grupu povjerljivih vladinih dokumenata na drugoj lokaciji, prenosi BBC, javlja Mina.

Bijela kuća još nije komentarisala novootkrivenu seriju spisa.

Prvi set dokumenata, koji navodno uključuju dopise američkih obavještajnih službi i brifing materijale koji se odnose na Ukrajinu, Iran i Ujedinjeno Kraljevstvo, pronađen je u privatnoj kancelariji u Vašingtonu koju je Bajden koristio nakon što je bio potpredsjednik.

Bajden je saopštio da je iznenađen saznanjem da su povjerljivi dokumenti pronađeni u njegovoj nekadašnjoj kancelariji u nevladinoj organizaciji Pen Bajden centar i naglasio da on i njegov tim u potpunosti sarađuju u razjašnjavanju tog slučaja.

Zakon nalaže da se svi spisi Bijele kuće, uključujući i povjerljive, predaju američkom nacionalnom arhivu nakon što administracija završi mandat.

Prošlog avgusta, agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) su pretražili kuću bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa na Floridi i zaplijenili više od deset hiljada fajlova koje on nije predao Nacionalnom arhivu.

Ministarstvo pravde izdalo je sudski poziv za vraćanje osjetljivih fajlova prije nego što se FBI pojavio u Mar-a-Lagu.

Više od 300 dokumenata sa povjerljivim oznakama, uključujući 18 sa oznakom "strogo povjerljivo", federalni agenti su iznijeli iz golf kluba u Palm Biču.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:27