Украјина / фото: Твитер
14/03/2022 u 23:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Британци покренули истрагу: Наводно погинула троjица припадника специjалних снага у Украjини

Подсjетимо, више од 30 проjектила погодило jе тренинг центар у Jавориву, мање од 24 километра удаљеном од пољске границе, навео jе гувернер западног региона Лавов

Британци истражуjу наводну погибиjу троjице бивших припадника специjалних снага коjи су учествовали у руским нападима у Украjини, наводи Индепендент.

Десетине убиjених jе у ракетном нападу на воjну базу Jаворив недалеко од украjинске границе са Пољском, а Британци су истрагу започели услед непотврђених извjештаjа да међу жртвама има и бивших припадника специjалних снага те земље.

Подсjетимо, више од 30 проjектила погодило jе тренинг центар у Jавориву, мање од 24 километра удаљеном од пољске границе, навео jе гувернер западног региона Лавов. У том нападу jе погинуло наjмање 30 људи, а повриjеђено их jе jош 130.

Британско министарство одбране навело jе да не може да коментарише случаjеве коjи се тичу воjног персонала. Иначе, Велика Британиjа савjетуjе своjим држављанима да избjегаваjу путовање у Украjину, док jе бившим припадницима воjске речено да jе илегално придруживање борби у Украjини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:27