/ - PHOTO BY JAY HEIKE ON UNSPLASH
19/08/2023 u 11:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Britanska Kolumbija proglasila vanredno stanje zbog požara

U samo 24 sata situacija se prilično brzo razvila i pogoršala samo u posljednjih sat vremena, rekao je premijer provincije Dejvid Ebi na konferenciji za novinare

Kanadska provincija Britanska Kolumbija proglasila je u petak uveče vanredno stanje zbog požara koji su doveli do evakuacije 15 hiljada ljudi, a 20 hiljada je u stanju pripravnosti za evakuaciju.

- U samo 24 sata situacija se prilično brzo razvila i pogoršala samo u posljednjih sat vremena- rekao je premijer provincije Dejvid Ebi na konferenciji za novinare, prenose agencije.

On je dodao da se zbog ozbiljnosti situacije proglašava pokrajinsko vanredno stanje. Kanadska radiodifuzna korporacija (CBC) objavila je da je u oblasti grada Kelouna u požaru uništena imovina.

- Letovi su otkazani na aerodromu Kelouna, jer je prioritet dat avionima koji se bore protiv šumskih požara- navodi CBC i dodaje da je u petak kasno u pokrajini gorilo oko 366 požara.

Stanovnici regiona upozoreni su da treba da se spakuju i budu spremni da odu u kratkom roku, jer situacija brzo eskalira. U jednom trenutku vatrogasci su ostali zarobljeni vatrom, jer su spašavali ljude koji se nijesu evakuisali.

- Ako dobijete naredbu za evakuaciju, molim vas idite- rekao je Ebi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 17:09