/ - FOTO: UNSPLASH - MIKHAIL | LUXKSTN ZASTAVA BUGARSKE, BUGARSKA
04/12/2023 u 22:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bugarski predsjednik stavio veto na isporuku oklopnih transportera Ukrajini

Ti oklopni transporteri mogli bi da se koriste za zaštitu bugarske granice i za pomoć stanovništvu, u slučaju katastrofa i nesreća

Bugarski predsjednik Rumen Radev stavio je veto na sporazum o donaciji viškova oklopnih transportera bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajini, koji je bugarski parlament odobrio 22. novembra, saopštila je predsjednička pres služba.

Kako prenose mediji, ti oklopni transporteri mogli bi da se koriste za zaštitu bugarske granice i za pomoć stanovništvu, u slučaju katastrofa i nesreća. Život i zdravlje bugarskih građana moraju da budu na prvom mjestu, naveo je Radev, vraćajući sporazum u parlament na ponovno razmatranje, prenosi Tass.

Prethodno su poslanici odobrili sporazum između bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova i ukrajinskog Ministarstva odbrane, i o donaciji opreme za oklopne transportere. Za to su glasala 152 poslanika vladajuće većine, a protiv je bilo 57 opozicionih poslanika.

Prema tom sporazumu, Ukrajini je trebalo da se isporuči 100 oklopnih transportnih vozila sa naoružanjem i rezervnim dijelovima, koje bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova više ne koristi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 11:28