Djelovi ruskog drona / Foto: Moldavska vlada
05/04/2024 u 06:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Djelovi ruskog drona pronađeni u Moldaviji

Granična policija u bivšoj sovjetskoj Moldaviji saopštila je sinoć da je na granici te zemlje sa Ukrajinom pronašla i ogradila nešto što je izgledalo kao fragment ruskog drona iranske proizvodnje.

U saopštenju policije se navodi da su fragmenti pronađeni u blizini sela Etulija i Vladićeni i da nose natpis Heran-2, drugo ime za dronove iranske proizvodnje Šahid koje je Rusija koristila u sukobu sa Ukrajinom.

Fragmenti su pronađeni u oblasti oko 500 metara od granice sa Ukrajinom, sa ograničenim pristupom tom području, saopštila je policija. U ruševinama nije bilo opasnih elemenata i nije bilo opasnosti za stanovnike tog područja.

Na teritoriji Moldavije, koja se nalazi između Ukrajine i Rumunije, do sada je pronađeno nekoliko slučajeva fragmenata ruskih dronova i projektila. U blizini istih sela u februaru su pronađeni fragmenti dronova.

Proevropska predsjednica Maja Sandu osudila je rusku invaziju na njenog susjeda i izdvojila Moskvu i korupciju kao dvije najveće prijetnje suverenitetu njene zemlje. Sandu je kao svoj glavni politički cilj postavila težnju da se pridruži Evropskoj uniji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:18