/ - UNSPLASH
01/11/2022 u 16:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džonson i Džonson kupuje kompaniju za kardiotehnologiju

Kompanija će platiti 380 dolara za svaku akciju Abiomeda i obezbijediti još 35 dolara po akciji u gotovini ukoliko budu ispunjeni neki komercijalni i klinički ciljevi

Kompanija Džonson i Džonson (Johnson & Johnson) danas je saopštila da će uložiti 16,6 milijardi dolara u kupovinu kompanije za proizvodnju kardiovaskularne tehnologije Abiomed kako bi ojačala svoju ponudu medicinskih uređaja.

Kompanija će platiti 380 dolara za svaku akciju Abiomeda i obezbijediti još 35 dolara po akciji u gotovini ukoliko budu ispunjeni neki komercijalni i klinički ciljevi.

Abiomed razvija tehnologiju koja liječi srčane arterijske bolesti i srčanu insuficijenciju, poput Impela (Impella) srčane pumpe, koje se koriste za pacijente sa teškom srčanom bolešću.

Džonson i Džonson kaže da će ugovor, za koji se očekuje da će biti zaključen početkom sljedeće godine, pomoći kompaniji da izgradi svoj sektor sa medicinskim uređajima ulaskom u posao koji ubrzano raste.

Kompanija dodaje u svoj portfolio Abiomed koji eksplozivno raste. Prodaja Abiomeda je skočila 22 odsto i premašila milijardu dolara u posljednjoj fiskalnoj godini što je duplo više od godišnje prodaje koju je zabilježio prije samo pet godina.

Akcije kompanije Džonson i Džonson čije je sjedište u Nju Brunsviku, pale su oko 1 odsto na 172,11 dolara prije otvaranja berze danas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. septembar 2023 00:47