Жозеп Борељ / - СЛОБОДНИ ИЗВОРИ
05/01/2022 u 15:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Европска унија опомиње Русију: Борељ стигао у Украјину, следећа станица Донбас

Борељ и Кулеба ће разговарати о, како наводи руска агенција, спречавању наводне руске агресије, нарочито увођењем оштрих економских санкција

Високи представник Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозеп Борељ допутовао је данас у Украјину како би изразио подршку суверенитету и територијалном интегритету те земље.

- Моја прва посјета у 2022. години је Украјина. Уз повећање руских војних трупа, овде сам да изразим подршку Уније суверенитету и територијалном интегритету Украјине, као и подршку одрживим реформским напорима који су кључни за отпорност - написао је Борељ на свом Твитер профилу, преноси агенција ТАС С, јавља Нова.рс.

Борељ и шеф украјинске дипломатије Дмитриј Кулеба планирају да посјете и линију раздвајања у Луганској области како би сагледали ситуацију у зони сукоба.

Борељ и Кулеба ће разговарати о, како наводи руска агенција, спречавању наводне руске агресије, нарочито увођењем оштрих економских санкција, као и о промовисању мирног рјешења сукоба у Донбасу заснованог на принципима независности, суверенитета и територијалног интегритета Украјине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:45