/ - FOTO YOUTUBE SKRINšOT ILUSTRACIJA
26/03/2023 u 10:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Irak dobio spor protiv Turske, zaustavljen izvoz nafte

Irak je prestao da ispumpava naftu sa svoje strane kroz naftovod koji ide od njegovih sjevernih naftnih polja u Kirkuku, rekao je neimenovan zvaničnik britanskoj agenciji

Irak je juče zaustavio izvoz sirove nafte iz poluautonomnog regiona Kurdistana i sjevernih polja u Kirkuku, izjavio je zvaničnik iz sektora izvoza nafte.

Prethodno je Irak dobio dugogodišnji arbitražni spor protiv Turske, prenose Nezavisne. Turska je obavijestila Irak da će poštovati arbitražnu presudu, rekao je neimenovani irački zvaničnik.

Zvaničnici turske pomorske službe obavijestili su Iračane zaposlene u Turskom centru za izvoz nafte u Džejhanu da nijednom brodu neće biti dozvoljeno da utovari kurdsku sirovu naftu bez odobrenja iračke vlade, navodi se u dokumentu u koji je britanska agencija imala uvid.

Turska je, u međuvremenu, obustavila ispumpavanje iračke nafte iz naftovoda koji vodi do Džejhana, navedeno je u drugom dokumentu.

Irak je prestao da ispumpava naftu sa svoje strane kroz naftovod koji ide od njegovih sjevernih naftnih polja u Kirkuku, rekao je neimenovan zvaničnik britanskoj agenciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. jun 2023 03:00