Izrael ponovo napao Siriju / - EPA
29/12/2023 u 07:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izrael ponovo izveo vazdušne udare na jug Sirije

Pozivajući se na izvor iz sirijske vojske, državni mediji objavili su da su raketni napadi koji su dolazili iz pravca Golanske visoravni koju su okupirali Izrael gađali nekoliko lokacija koje nisu identifikovali

Izrael je juče izveo vazdušne napade na glavnu sirijsku bazu protivvazdušne odbrane na jugu Sirije, saopštili su sirijski vojni i obavještajni izvori.

Pozivajući se na izvor iz sirijske vojske, državni mediji objavili su da su raketni napadi koji su dolazili iz pravca Golanske visoravni koju su okupirali Izrael gađali nekoliko lokacija koje nisu identifikovali.

„Naša protivvazdušna odbrana suočila se sa raketama agresora i oborila neke od njih uz samo materijalne gubitke“, rekao je sirijski vojni izvor. Sirijska novinska agencija SANA je dodala da u napadu nije bilo povrijeđenih.

Rojters nije mogao nezavisno da provjeri izvještaj, a nije bilo ni komentara izraelske vojske.

Vjeruje se da su gađane baza i radarska stanica sirijske vojske u oblasti Tel al San u provinciji Svejda na jugozapadu Sirije.

Prošlog mjeseca, još jedan sistem protivvazdušne odbrane u Tel Kulaibu i Tel Maseehu u južnoj Siriji je pogođen u, kako su visoki obavještajni izvori rekli da je bila pojačana kampanja Izraela da poremeti sirijski sistem protivvazdušne odbrane u čije širenje je učestvovao Iran.

„Teheran pojačava svoje napore za snabdijevanje Sirije sistemima protivvazdušne odbrane koji potencijalno mogu smanjiti efikasnost izraelskih udara“, rekao je drugi regionalni vojni izvor, koji je želio da ostane anoniman zbog osjetljivosti ovog pitanja.

„To se odnosi na ratne kalkulacije u Gazi u slučaju da se sukob proširi“, dodao je on.

Vazdušni napadi uslijedili su samo nekoliko dana nakon što je viši vojni savjetnik iranske Revolucionarne garde, Sajed Razi Musavi, ubijen u izraelskom vazdušnom napadu u blizini sirijske prestonice Damaska u ponedeljak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 12:25