Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
23/03/2023 u 11:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izrael usvojio zakon kojim se ograničava smjena premijera

Zakon o opozivu, koji sprečava pravnog savjetnika Kneseta da proglasi aktuelnog premijera nesposobnim za obavljanje funkcije, usvojen je sa 61 glasom za i 47 protiv

Izraelski parlament Kneset usvojio je jutros zakon kojim se ograničavaju uslovi pod kojima premijer Izraela može biti smijenjen.

Kritičari odluke vide to kao dodatnu mjeru zaštite aktuelnog šefa vlade Benjamina Netanijahua od bilo kakvih posledica zbog njegovih suđenja za korupciju, prenosi Mina, pozivajući se na AP.

Zakon o opozivu, koji sprečava pravnog savjetnika Kneseta da proglasi aktuelnog premijera nesposobnim za obavljanje funkcije, usvojen je sa 61 glasom za i 47 protiv.

Ratifikacija zakona, zbog koje su članovi Kneseta zasijedali tokom noći, naišla je na široke kritike od lidera različitih opozicionih partija, prenosi Tanjug.

Netanjahu je optužen za prevaru, zloupotrebu povjerenja i za primanje mita jer je navodno dobijao skupe poklone od bogatih pristalica i pokušavao tajnim sporazumima obezbijediti povoljno izvještavanje u medijima o sebi i svojoj porodici, što on poriče.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:48